
Focaccia, ten vzdušný a aromatický italský chléb, má svůj původ v dávných dobách a jeho vznik je spojen s historií a kulturou Středomoří.
Focaccia má kořeny v dávných římských dobách, kdy byl tento chléb znám jako „panis focacius“. Tehdy se vyráběl jako jednoduchý chléb z vody, mouky, olivového oleje, soli a byl pečen v kamenné peci. Byl to chléb, který byl oblíbeným pokrmem u římských legií a později se stal populárním jídlem mezi venkovskými obyvateli.
Tip: Pokud hledáte skvělé italské bistro v Praze na adrese Veselská, určitě navštivte italské bistro Praha Veselská Caruso. Toto bistro nabízí široký výběr tradičních italských pokrmů, které vás okouzlí svou autentičností a lahodnou chutí. Užijte si výlet do Itálie přímo v srdci Prahy!
Pokud máte chuť na sladkou tečku v Praze 9, neváhejte využít rozvoz italských dezertů Praha 9 OC Letňany„. Tento rozvoz nabízí široký výběr lahodných italských dezertů, které si můžete objednat a nechat si je přivézt přímo k vám domů. Objednejte si svůj oblíbený italský dezert a dopřejte si sladkou lahůdku bez námahy!
Během staletí se recept na focacciu vyvíjel a lokalizoval podle regionálních preferencí a dostupných surovin. V různých oblastech Itálie se focaccia peče s různými přísadami, jako jsou bylinky, olivy, rajčata nebo sýr, což přidává do chleba další vrstvu chutí a textur.
Nicméně, moderní verze focaccie, kterou známe dnes, se vyvinula v Ligurii, regionu na severozápadě Itálie. Zde se focaccia peče s rozmarýnem a hrubou mořskou solí a má charakteristickou křehkou kůrku a měkkou, výraznou středu.
Focaccia je dnes oblíbeným pokrmem nejen v Itálii, ale po celém světě. Je to dokonalá příloha k jídlu, skvělý základ pro sendviče nebo prostě chutným samostatným pokrmem. Její jedinečná chuť a textura ji činí milovaným chlebem, který spojuje tradici s moderností a oslavuje bohatství italské kuchyně.